Stone Residence

Northbrook, IL United States

Goldberg General Contracting

 

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

Situated on an exposed corner, this residence is protected visually and acoustically from the street. Tet inside, this home opens outward towards a deep enclosed landscape. The building is defined by nine 24 ft. x 24 ft. square grids, with rigorous 8 foot modules within. The striking front rainscreen is framed in 2 ft. x 8 ft. rectangular panels of cement, while its rear façade is lined with floor to ceiling panels of glass. The main entry is accessed through a courtyard that can be closed and seamlessly hidden. This tranquil residence features a central living/gallery space that is flanked by private rooms. Its polished white terrazzo floor is embedded with mirror chips and hydronic radiant heat. Walls are finished with a floating reveal subtly furthering the gallery aesthetic. This unique home was designed for a widow in honor of her late husband and their mutual love of collecting art.

 

Project Details

Stone Residence
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Wheeler Kearns Architects, Architect, Chicago
Consultants:
  • Landscape Architect: Schmechtig Landscape 
  • Interior Designer: Sherry Koppel Design 
 
Project Scope:
Project Type:
Style:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    3,115 sq ft
Construction Cost:
    $300
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Custom Projects

 

Other Great Lakes Projects