Paper Log House Turkey

various locations Turkey

Shigeru Ban Architects

 

Project Description

FROM THE ARCHITECTS:

Based on the shelter in Kobe, Japan, some improvements were applied to fit in with the environment in Turkey. One unit, for example, was 3 x 6m, a different and slightly larger configuration, which was due to the standard size of plywood in Turkey and also to the country’s larger average family size. Secondly, there was more insulation. Shredded wastepaper was inserted inside the tubes along the walls and fiberglass in the ceiling, and also cardboard and plastic sheets were used for more insulation, depending the resident’s needs.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx

 

Project Details

Paper Log House Turkey
Location:
Shared by:
 
Firm Name:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Multifamily Projects

 

Other Turkey Projects