Museum of Natural History

Brussels Belgium

LTouma, Arch, CERAU

 

Project Description

The project is an endeavor by the Museum of Natural History in Brussels to accomplish several objectives:

To present a more inviting face to the public by expanding the Museum to include a new entrance and orientation space, museum store and other ancillary functions

To incorporate into the museum a dilapidated group of structures which will house workshops, children’s education and play area

To give back to the community by restoring housing units and revitalizing the neighborhood.

The concept uses the natural inclination of the site to create an engaging relationship between the built volumes and adjacent outside spaces to create a positive sense of place. The dark alley is opened up to create a green corridor that can be used for outdoor activities.

 

Project Details

Museum of Natural History
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Firm Name:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

  • CP Group

    Federal District, Mexico

    Space / Juan Carlos Baumgartner

  • Gathering Pavilion

    Glen Ellyn, Illinois, United States

    Architecture 2840: Arch Design + Build Studio

  • Bucks County Playhouse

    New Hope, Pennsylvania, United States

    Mills + Schnoering Architects, LLC (M+Sa)

 

Other Belgium Projects