Mill Valley Kitchen

Mill Valley, CA United States

Sutton Suzuki Architects

 

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

This small rustic cottage lacked comfortable family space. The dining room was part of the more formal living room. The kitchen was a tight galley kitchen with an attached laundry room, and behind the laundry room there was a small dark sitting room that didn't get much use.

The design challenge was to update the floor plan and create more usable areas, keeping in mind a very tight budget. The client preferred a more modern style but still wished to respect the quality and character of the vintage cottage interior. The solution was to relocate the laundry room to the lower floor and add 172 square feet to the back of the house which opens up toward the sun and view. The dining room expanded into the old sitting room with the removal of an interior wall, while the kitchen expanded into the former laundry room space. This allows for a larger kitchen, more room for a dining area, and ample natural light into the sitting room - which is now located on the opposite side of the kitchen.

 

Project Details

Mill Valley Kitchen
Location:
Shared by:
 
 
Project Type:
Room Or Space:
Style:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    2,792 sq ft
Construction Cost:
    $400
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Custom Projects

 

Other Pacific Projects