Lawrence Residence

Lawrence, KS United States

Sabatini Architects Inc.

 

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

The Owner's desired a home full of natural light, in constant contact with the surrounding woods, where every family member could enjoy a connection with the landscape. Design challenges included screening the southern view toward a neighboring apartment building, achieving sustainability while maintaining budget and achieving durability to endure three energetic children.

The design responds with large overhanging roofs that establish the primary shelter under which the indoor and outdoor living spaces infill as functional pavilions. The home opens in all directions to engage the site and create connections to the outdoors. Inside, living spaces seem to float among the tree tops. Windows invite the sun's warmth, and employ natural cross ventilation to cool and introduce fresh air.

Thoughtful orientation, a smart envelope and an open plan take full advantage of the site's environmental character. The result is a home that fully embraces and responds with its natural surroundings.

 

Project Details

Lawrence Residence
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Hurst Construction Inc., Builder, Kansas City, Kan.
Consultants:
  • Landscape Architect: Reed Dillon & Associates 
 
Project Scope:
Project Type:
Room Or Space:
Style:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    3,600 sq ft
Construction Cost:
    $176
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Custom Projects

 

Other Plains Projects