Concrete Room and Cabana

New Canaan, CT United States

 

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

Thew New Canaan Residence welcomes its owners and their visitors into what feels like a floating pavilion in the tree canopy. A winding drive brings visitors through the forest to arrive at a low and gracious landscaped court that frames the glass entry pavilion. From this court, the transparency of the house is evident: floor-to-ceiling glass allows views through the house, incorporating the landscape into the body of the house.

The upper level features the home's primary gathering spaces, as well as bedrooms and a gymnasium. A staircase tucked behind the free-standing fireplace opens on to the lower level of the house, which is carved into the earth and gives views directly onto the forest floor. The lower level spaces link to a series of "outdoor rooms" that feature a fireplace and distinct seating areas. The grounded, cozy nature of the lower level provides an experiential contrast to the expansive and light-filled level above.

 

Project Details

Concrete Room and Cabana
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Specht Hartman Architects, Architect, New York
Consultants:
  • Interior Designer: Carrier & Co. 
 
Project Scope:
Project Type:
Room Or Space:
Style:
Project Status:
Year Completed:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Custom Projects

 

Other New England Projects