Centre Pompidou Metz

Paris France

Shigeru Ban Architects

 

Project Description

From the Architects:

This annex for the Pompidou Center in Paris, is to be built in Metz as a complex including an art museum and theater. By locating a large roof in the park, and by opening the glass shutter façade around the perimeter, a continuous transition of the interior and exterior space is created. The roof is made from laminated wood in a hexagonal woven pattern composed in the form of a Chinese bamboo-woven hat. This large wooden roof is covered in a Teflon-coated fiberglass membrane and allows soft natural light to filter into the interior. The main galleries are a series of 90mx15m cantilevering rectilinear tubes that float above the ground, and their glass window ends point in the direction of the cathedral and other monuments of the city.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx

 

Project Details

Centre Pompidou Metz
Location:
Shared by:
 
Client/Owner:
Firm Name:
 
Project Scope:
Project Type:
Project Status:
Year Completed:
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Cultural Projects

 

Other France Projects