Britannia Mine Museum

Britannia Beach, British Columbia Canada

RATIO Architecture. Interior Design. Planning

 

Project Description

A bold design approach connects the past, present and future at this National Historic Site.

Our work at the Britannia Mine Museum on the west coast of BC focused on two key challenges: creating a clear visual identity that unifies the entire facility, and respecting the site’s heritage through adaptive reuse of the existing structure.

We challenged our clients to take an inventive and modern approach to the planning and development of their facility with focus on creating inviting spaces within the museum, reinforcing the materiality and grit of the surrounding context.

Today, the museum is a British Columbia icon. Both the museum and the copper-clad Beaty Lundin Visitor Centre Ratio designed have won numerous architectural awards. Visitors to the museum have more than doubled since the completion of the project.

 

Project Details

Britannia Mine Museum
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Mike Mammone, Principal
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

 

Other Canada Projects