Belvedere Lagoon Residence

Belvedere, CA United States

Sutton Suzuki Architects

 

Project Description

2003 RADA

Architectural Detail / Merit

This sunny little sitting area snuggles up to a handsome stone wall, which demarcates indoor and outdoor and public and private spaces of a renovated waterfront home. "The linear stone wall runs through the property and the house, ranging in height from 8 to 11 feet," says architect Ron Sutton, "and since the project was a remodel, we built the wall from the outside in."

Sutton speced clean cut stones, dry-stacked to conceal mortar joints. The technique gives the outdoor alcove a more polished, roomlike feel. The nook blocks stiff breezes and affords clear views of the lagoon--handy for keeping an eye on the kids when they're in the water. A light steel grid covers the space and will eventually fill in with an aromatic jasmine awning. "This space is delightful--it would be a great place to sit and read a book," the jury observed.

 

Project Details

Belvedere Lagoon Residence
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Ron Sutton, Project Architect.
Consultants:
  • General Contractor: Irelan 
  • Landscape Architect: Don Wihlborg 
  • Interior Designer: Cynthia Wright 
  • Stonemason: Mike Petty 
  • Photographer: Mark Schwartz 
 
Project Scope:
Project Type:
Room Or Space:
Project Status:
Project Size:
    5,000 sq ft
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Outbuilding Projects

 

Other Pacific Projects