Bath in a Classical Revival Residence

Greenwich, Connecticut

Douglas VanderHorn Architects

 

Project Description

Designed to be a comfortable room within a new Classical Revival home, the master bath has a decorative tray ceiling and a marble floor with inset mosaic border. His and her vanities are neatly tucked into niches to keep the floor plan open. Following this theme, the deck mounted tub is subtly housed in the window bay with built in shelf space and a flat TV. Mirrored panels in both the tub vanity and vanity fronts adds a contemporary flair to the otherwise classic detailing of the millwork. The cornice of the vanity niches uses Greek key banding to reflect the mosaic floor border. All combined, the lightness and clarity of these details makes for a rich, clean effect.

 

Project Details

Bath in a Classical Revival Residence
Location:
Shared by:
 
Project Team:
    Douglas VanderHorn
Consultants:
  • Architect: Douglas VanderHorn 
  • Kitchen & Bath Designer: Douglas VanderHorn 
  • Interior Designer: Cindy Rinfret 
 
Project Type:
Project Status:
Project Size:
    300 sq ft
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Similar Projects

  • Hudson Valley Spa

    Staatsburg, New York, United States

    Andre Tchelistcheff Architects

  • COUNTRY HOUSE

    Calabria, Italy

    BRAINFACTORY - ARCHITECTURE & DESIGN

  • Shop/House

    Washington D.C., District of Columbia, United States

    E/L Studio