A Chef's Space

Norwich, CT United States

Rhode Island Kitchen & Bath Inc.

 

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

This project involved re-working the existing interior layout to create an open cooking space that took advantage of the views from the walls to the windows. We were faced with several design challenges, though the space allowed for floor plan changes.

- The space allowed us to expand the peninsula area, providing a larger work area and an excellent conversation area for the three family members.

- We maximized our tall storage and minimized our use of wall cabinets.

- We improved the poor lighting design.

- Ovens were placed side by side for best access.

- In order to allow for electrical receptacles, we used custom angled power strips as the back splash in this area, fitting perfectly between the window and counter top.

- To create contrast, we used a 30” stainless steel tambour cabinet to hide small appliances. Stainless flip up glass doors below the wall cabinets tied these elements together.

- The white Quartz counters with the wide wrapped edge brightened up the whole design.

- We decided to keep the existing tile flooring and planned the materials to stay true to the Bauhaus style of the architecture.

 

Project Details

A Chef's Space
Location:
Shared by:
 
Project Scope:
Project Type:
Room Or Space:
Project Status:
Year Completed:
Project Size:
    202 sq ft
Construction Cost:
    $594
 
 
 

Comments

Please read our Content Guidelines before posting.

Other Custom Projects

 

Other New England Projects