Texas

  • clean sweep

    These homeowners wanted big remodeling bang on a moderate budget. Designer Kevin Alter suggested focusing their dollars on frequently used spaces such as the kitchen and master bath while choosing simple but effective upgrades (like new windows and fewer

     
  • clear choice

    Like the kitchen, this master bath renovation looks like a million bucks but cost a fraction of that. A pared-down palette and tricks from tradesmen cut costs but not corners. It all started with the homeowner's request for a bigger window. Alter suggeste

     
  • guesthouse and party barn, hico, texas

    “I'd like to have a party there,” said one juror. The others agreed, saying the simple, yet beautifully detailed, space “really sings.” Dan Shipley, FAIA, kept forms basic because he didn't want the addition to upstage the main

     
  • freezer panel walkout, eulogy, texas

    Shipley Architects, Dallas. These homeowners, who travel frequently, wanted to see the stars from their bed. Dan Shipley, FAIA, the designer of their existing house, “encouraged them to be a little daring” in how they got their wish.

     
  • the 505, houston

    Collaborative Designworks, Houston. James M. Evans, AIA, never set out to be a developer. But when the Houston-based architect and his wife, Catherine, couldn't find a house that appealed to them, he decided the only way to get what they wanted was to cre

     
  • back of house, dallas

    If outdoor spaces are unappealing they go unused. So Dan Shipley, FAIA, made sure his renovations to this 1960s ranch house shaped its previously uninteresting, alley-facing backyard into a favorite hangout.

     
  • simply perfect

    Materials in this Houston master bath are not unusual: marble for wet areas, slate floors for slip resistance, and warm walnut cabinetry protected by marine-grade polyurethane. The layout is straightforward: steam shower, soaking tub, and toilet in a row

     
  • kitchen: bungalow unbungled

    These San Antonio homeowners adore the charm of their early-1900s bungalow and didn't want to disturb the fabric of its historic neighborhood. What they did want was a contemporary kitchen that flowed into expanded living spaces; and they sought privacy from their neighbors without losing valuable...

     
  • pool house, amherst, mass

    An asymmetrical butterfly roof appears to float ethereally over a perimeter of clerestories.

     
  • broadford farm pavilion, hailey, idaho

    The judges praised this charming little pavilion's “strong plan” and “nice proportions.” Conceived as a family retreat on a larger property containing an existing main house, the project presented Lake/Flato Architects with an opportunity to design a building that serves purely as a getaway...

     
 
 
 
 
 
Most Popular