Posted on:

Villa London


English Writer

Project Status


Year Completed



1,294 sq. meters
View all (8) images

Project Description

The house is located in Sa Torre housing development, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project. The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification.

The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces. Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquility and easier concentration to the writer. Collaborator: Tarjet Living
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X