Project

Posted on:

TE Connectivity - Building 2800

Shared By

ddubbs


Project Name

TE Connectivity - Building 2800

Location

2800 Fulling Mill Road




17105

Project Status

Built

Year Completed

2012

Size

68,000 sq. feet

Construction Cost

$11,000,000

Client/Owner

TE Connectivity


View all (14) images

Project Description

Murray Associates redefined the interior and exterior workplace for 800 occupants of the main building on TE’s campus that was trapped in a 1970's time capsule. The exterior envelope has undergone what occupants of the campus have called an unbelievable change. Today, large expanses of glass provide the occupants of the building views of the entire campus while allowing ample controlled natural light to penetrate deep into the interior spaces.New insulated reflective metal panels have also totally transformed the building into a new, modern building that reflects the technology savvy Corporation.

The newly renovated building now reflects a very contemporary arrangement of interior glass front executive offices, which overlook multicolored standard workstations. Occupants now have views of the campus, which previously were totally unavailable from inside this two-story structure. Numerous collaborative spaces have been introduced into the interior fabric of the building including: open kitchenettes with multiple types of seating, small to midsize breakout rooms with large glass whiteboards & access to large monitors for impromptu meetings. Informal gathering spaces were also designed where staff members can reconfigure soft seating, coffee tables, & ottomans into informal meeting spaces.

A new training center venue was designed consisting of several static training rooms & one large reconfigurable training room . These areas are equipped with the latest technology for interactive videoconferencing & usage of laptop/tablet computing. A dedicated entrance, food venue & two small breakout rooms allows the training component to operate without disturbing the adjacent staff.

A new training center venue was designed consisting of several static training rooms & one large reconfigurable training room . These areas are equipped with the latest technology for interactive videoconferencing & usage of laptop and tablet computing. A dedicated entrance,food venue & two small breakout rooms allows the training center to operate without disturbing the adjacent staff. Numerous passive sustainable strategies have also been incorporated into the alterations of this project including: insulated low – e glass on the facade, a new white TPO roofing with R-30 insulation, new low flow toilets, solar operated flush valves and faucets, & the introduction of Dyson hand dryers.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X