Posted on:

Tarrytown Remodel

Oliver Custom Homes LLC

Shared By



  • Alan Barley and Peter Pfeiffer

Project Status



4,175 sq. feet


Design Awards

View all (7) images

Project Description

The custom residence is sited on a mid sized central city lot to take advantage of the prevailing cooling breezes and soar orientation in such a way as to maximize passive cooling in the summer and passive solar heat gain in the winter. Other sustainable strategies included are rainwater collection/ irrigation, gray water recovery, ventilated radiant barrier roof system, rigid foam wall and attic insulation, carefully sized roof overhangs, sealed attics, hydronic heating and a water based air-conditioning system that uses the swimming pool as a heat sink. This custom remodel deserves an award for taking into account all of the surrounding materials that were used. This residence maintains a level of eloquence that is subtle and calming.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X