Project

Posted on:

Smith Residence, Malibu, Calif.

Tobias Architecture

Shared By

MalibuArchitect

Location

Malibu Road


Malibu,

CA


90265

Project Status

Built
View all (17) images

Project Description

The design of the Smith Residence is ambitious in that it tailors a courtyard house to a sloping site.

The main level contains artfully integrated public spaces, namely the kitchen/family room area and the tri-part living/dining/music room.

The site is designed off the metaphor of stone wall ruins, terraced to create the courtyard at the approximate mid-slope area.

The majority of the mass sits atop this pad, acropolis like when viewed from the rear of the site. A three-story portion of the house creates a visual tie from the top of the site to the bottom, and provides a means of internal vertical circulation as well.

At the top of the site, street level, visitors are invited down to the residence by means of a well-spring at the gate and a stone path adjacent to a babbling brook which emphasizes the existence of the slope.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X