Posted on:

San Francisco Loft

LineOffice Architecture

View all (7) images

Project Description

Architectural Interiors / Award
Elemental materials are at play in this gut renovation of a 1,200-square-foot loft in San Francisco’s South of Market neighborhood—the now-trendy former warehouse and light-industrial district. Local firm LineOffice Architecture designed a sculptural “spine” to create separate domestic zones for living, dining, cooking, and sleeping in the open-plan space. This low-slung divider houses storage behind walnut veneer panels with blackened steel accents and is two-sided, with general storage near the front door and dresser space in the slightly raised bedroom hung off the same structure. The bathroom and laundry areas are enclosed within a plaster-walled volume, punctuated by steel and walnut doors, near the loft entry. “It’s impeccable,” juror Cary Bernstein said. “It’s well edited and really well executed.” The two sculptural interventions complement the exposed timbers and industrial aesthetic of the space without disrupting view lines. “The additions are just enough, but not too much,” juror Gregory Hoss said. “It's very difficult to do that.” —Katie Gerfen
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X