Posted on:

Residence 10

DSDG Architects

View all (13) images

Project Description

This multiple story residence situated on an odd shaped, heavily wooded, one acre lot was designed to give the client as much privacy as possible, while also keeping the view of the surrounding mature vegetation and bayou open. The floor plates grow each level they go up; with a slight angle of the exterior columns, allowing the front of the house to have a sunshade, while the rear allows for more outdoor covered space on the second story to enjoy the view and outdoor living.
The view from the street is relatively closed off, with tall narrow windows to allow for light into the space but also allow for privacy from the street. Once you enter the house, a clear water reflection pool leads your eye to the bayou behind the residence. The large sliding glass doors and clerestory windows atop the stairwell fill the house with natural light. The rich new vegetation blends the new with the old to make for a continuous lush landscape that accents the architecture. The large pool reaches out towards the bayou and brings the landscaping and the architecture together.
The central great room is comprised of the Kitchen, Living and Dining rooms with a unique rotating orb shaped fireplace that can be viewed from any of the surrounding spaces. The corner floor-to-ceiling glass walls move apart to really open the space to the natural view of the water and to bring nature into the house.
This two story 3,300 square foot house has four bedrooms, four and a half bathrooms and is inviting and peaceful to both the owners and guests.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X