Posted on:


BGO Architects

Shared By



  • Jaron Daily

Project Status



1,143 sq. feet




Design Awards

View all (9) images

Project Description

The goal was to incorporate the new design within the existing shell of the structure, with very little modification to the historic exterior. We worked together with the Historic Commission to insure we maintained the character at every point possible. A new window system was designed to sit adjacent to the old so we could maintain energy efficiency which significantly helped us achieve LEED Gold status. The design incorporated a terraced garden along half of the perimeter of the building which could be accessed by individual units at the basement level. In order to do that, the grade was excavated at the basement level. The unit layouts are open concept with exposed concrete columns and ductwork to integrate the industrial theme of the warehouse. We needed to protect portions of the building for sound attenuation, because of the proximity to the highway. The ultimate goal was to provide affordable housing close to downtown and maintain a high quality of life for the resident via the LEED.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X