Posted on:

New Hampshire Retreat


View all (11) images

Project Description

On the Boards / Citation
Intended as a research retreat for the biomedical field, this complex in New Hampshire is designed as a place of peace and introspection. To that end, each of the rooms is carefully oriented to capture panoramic views of the White Mountains and the surrounding landscape. The three bedroom suites, as well as the shared living, dining, and work areas, are all organized in an elliptical plan centered around an open-air interior courtyard. The wood-framed structure will be clad in a system of tongue-and-groove white cedar slats that run vertically from grade to the roofline—this material will be carried through as louvers, fencing, and wall and ceiling cladding as well, throughout the interior and exterior, to allow the sweeping form of the ovoid house and the ceiling vaults to serve as the primary design language of the structure. “I think this is a very strong project,” juror Joel Sanders said. “It’s about ideas of domesticity, it’s about the site, and it’s about someone exploring formal experimentation.” Fellow juror Josh Shelton agreed, noting that the project showed evidence of “someone investigating an idea on all fronts, and I think that's what you hope built work would aspire to.” —Katie Gerfen
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X