Project

Posted on:

Museum of Natural History

LTouma, Arch, CERAU

View all (3) images

Project Description

The project is an endeavor by the Museum of Natural History in Brussels to accomplish several objectives:
 To present a more inviting face to the public by expanding the Museum to include a new entrance and orientation space, museum store and other ancillary functions
 To incorporate into the museum a dilapidated group of structures which will house workshops, children’s education and play area
 To give back to the community by restoring housing units and revitalizing the neighborhood.

The concept uses the natural inclination of the site to create an engaging relationship between the built volumes and adjacent outside spaces to create a positive sense of place. The dark alley is opened up to create a green corridor that can be used for outdoor activities.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X