Posted on:

Multi-storied Residential Flats

Akshaya Jain & Associates


Indian Institute of Technology, Kanpur

Project Status



300,000 sq. feet



View all (4) images

Project Description

The Complex has been designed with a simplistic and minimalist approach. The layout plan comprises three main components viz. two built masses and an open space. The two masses – each building of 6 stories on a stilt – encompass a large courtyard in the center. After deliberating upon many layout & siting options, the buildings have been planned in oblique ‘Y’ geometry, in such a manner that none of the apartments overlook into the other thereby giving a sense of privacy and security to each apartment. At the same time, each apartment gets full view of surrounding greens and the campus vista. The two arms of the Y-shaped building extend towards each other thereby containing a large landscaped courtyard in between, with entrance punctures towards the east and the west.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X