Posted on:

Montrose Residence

Warren Techentin Architecture

Shared By



  • General Contractor: Simon Sage

Project Status



484 sq. feet

Construction Cost


Room or Space


View all (11) images

Project Description

2012 RADA
Outbuilding / Merit

Stacking a guest apartment atop an existing garage, this backyard structure adds a workshop, overflow living space, and solar electricity to a maxed-out family home. The building’s angular, vertically oriented envelope works within the site’s constraints—which included a large shade tree—to secure views and optimize solar exposure. Rainscreen siding shades the exterior, while a remote-controlled skylight promotes stack effect–driven passive cooling. Our jury noted the project’s positive effect on its site. One judge said, “It activates the gardens in a very sculptural way.”
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X