Posted on:

Moncrief Cancer Institute


Moncrief Cancer Institute & UT Southwestern


  • General Contractor: Linbeck

Project Status


Year Completed

View all (3) images

Project Description

2014 AIA Dallas Honor Award

The Moncrief Cancer Institute houses the newly-created Community Survivorship Clinic, which supports cancer patients after their treatment and provides follow-up services. It was designed as a place where patients feel welcomed by a unique orientation of materials, color and light. A large public plaza welcomes the community while two more private, intimate gardens provide space for functions and a healing environment for survivors. Inside, extensive use of glazing gives workers and patients a strong connection with the outside, bringing in abundant natural light.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X