Project

Posted on:

Metal Shutter House

Shigeru Ban Architects

View all (2) images

Project Description

From the Architects:

The Metal Shutter House is a Residential Condominium with a Gallery Retail space on the ground floor. The building is located in the newly re-zoned West Chelsea district of Manhattan just west of the High Line. The Metal Shutter House, in close proximity to other high-rise buildings, is designed to take advantage of both light and surrounding views. In order to create well-lit rooms, each residential unit is a duplex with a double height living room that allows natural light to fill the apartment.Large floor-to-ceiling bi-folding glass doors on the living room façade of each unit completely open the interior space to the exterior. The North façade features screens made of roll-up perforated security shutters, allowing for privacy while in the apartment or on the terrace and creates a distinctly unique openness to the city beyond.

For more information about Shigeru Ban's 2014 Pritzker Prize, please read http://www.architectmagazine.com/architecture/shigeru-ban-architects-wins-the-2014-pritzker-prize_o.aspx
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X