Posted on:

Maggie's West London

Richard Rogers, Rogers Stirk Harbour + Partners



The Maggie's Centre Trust

Project Status


Year Completed



370 sq. meters

Construction Cost

View all (2) images

Project Description

Tucked between a hospital, a parking garage, and a busy road, Maggie’s West London (2008) is the most urban Centre built to date. Richard Rogers responded to this challenge with a design that incorporates energetic bright orange walls that invite visitors in and provide a protective barrier to the bustle of the street. Its roof appears to float over the building, allowing natural light to enter. Interiors are filled with bright spaces, encouraging visitors to explore and find their own place within the building. Working on a domestic scale allowed the architect to focus on every element, from the partitioned walls down to the furniture. These spaces maintain a sense of openness while including private rooms to retreat. The entrance garden, along with three internal courtyards, all designed by Dan Pearson, ensure that visitors are never more than a step or two away from the natural world.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X