Posted on:

Maggie's Barts

Steven Holl Architects

View all (7) images

Project Description

The New York–based architect Steven Holl, FAIA, is currently developing proposals for the grounds of St. Bartholomew’s Hospital near the historic center of London. Holl’s design is a three-storied, vertically designed space, envisioned as a “vessel within a vessel within a vessel.” The structure is a branching concrete frame. The inner layer is a perforated bamboo design, and the outer layer is a matte white glass with colored glass fragments. The outer layer is organized in horizontal bands, while the concrete structure branches like a hand, each finger signifying a line in a musical staff. Visitors to the Centre will be greeted with a kitchen table in the central atrium space. An open, curved staircase leads to a public roof garden and large areas for group meetings and wellness activities. Throughout the space, the interior characteristics will be shaped by colored light washing the floors and walls, changing by the time of day and season. Holl is one of the most influential architects of his generation, and recent winner of the 2014 Praemium Imperiale International Arts Award in architecture. Light and color, perceptions of space, and the way building users move through space are consistent concerns in his work.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X