Posted on:

Lawrence Residence

Sabatini Architects Inc.

Shared By



  • Landscape Architect: Reed Dillon & Associates

Project Status


Year Completed



3,600 sq. feet

Construction Cost






View all (18) images

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

The Owner's desired a home full of natural light, in constant contact with the surrounding woods, where every family member could enjoy a connection with the landscape. Design challenges included screening the southern view toward a neighboring apartment building, achieving sustainability while maintaining budget and achieving durability to endure three energetic children.

The design responds with large overhanging roofs that establish the primary shelter under which the indoor and outdoor living spaces infill as functional pavilions. The home opens in all directions to engage the site and create connections to the outdoors. Inside, living spaces seem to float among the tree tops. Windows invite the sun's warmth, and employ natural cross ventilation to cool and introduce fresh air.

Thoughtful orientation, a smart envelope and an open plan take full advantage of the site's environmental character. The result is a home that fully embraces and responds with its natural surroundings.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X