Posted on:


Shared By



North Gros Ventre Butte


Project Status


Year Completed



4,900 sq. feet
View all (11) images

Project Description

Transparency is realized on multiple levels at the Landes-Oatey residence, including the overt physical transparency of large glass openings, fiberglass grated decks that allow light filtration to a daylight basement, interior slatted fence-like wood surfaces, and numerous clerestory windows. The combination of translucent elements creates a 5,000-square foot building that appears as minimal intervention on the site, casting attention toward its dramatic natural surroundings. Consciously eco-sensitive elements—passive solar, thermal massing and recycled materials—enhance the theme.

More subtle transparency occurs through honest structural elements and materials that clearly expose form. The residence’s “no-nonsense” nature is revealed in an unashamed use of exposed concrete; simple horizontal, natural-weathering, untrimmed cedar siding; and imperfect reclaimed wood. Wood and concrete flow from exterior to interior across low-profile windows, erasing the natural-to-created space distinction, while structural steel columns and concrete flying buttress-like supports visually continue interior structure outdoors.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X