Posted on:

_house in Limassol V



  • George Vassiliades
  • Stalli Talea
  • Constantinos Vassiliades


  • Civil Engineer: Christakis Avraamides

Year Completed



200 sq. meters

Construction Cost




View all (7) images

Project Description

In this bioclimatic nearly zero energy building (nZEB), we followed a minimalistic direction morphologically, in order to distinguish the actual architectural features without unnecessary decorations and exaggerations, following modernistic standards. The main idea is analyzed in the synthesis of three basic volumes, which are separated by their function and their material - white for the common spaces, wood for the private spaces and exposed concrete for the parking. The bioclimatic character of the building played equally important role, since the two main volumes are 'open' to the south and 'turn their back' to the north. In this context, the rotation of the ground floor white volume is included in order to be located exactly perpendicular to the south. Similarly, the volume of wood floor overhangs by 3 meters to the east, creating a shelter for the users, ideal for the evening hours. The environmental orientation of the house, is completed with the use of thermal insulated materials and active systems, such as a 3kW photovoltaic system.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X