Project

Posted on:

Ell Residence

Shared By

rbarron

Location

Omaha,

NE

Consultants

  • Structural Engineer: Shaffer & Stevens, PC
  • The Sound Environment

Project Status

Built

Year Completed

2008

Size

3,200 sq. feet

Type

Custom

Style

Modern

View all (14) images

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

Located in an Art Deco hotel recently converted for private condominium use, we designed a penthouse apartment for a filmmaker with a roof deck overlooking the center of downtown Omaha. This apartment reinterprets the use of poché to create a cinematic architecture of sequence and frame. For the L-shaped unit we created a set of nested spaces with a grand room that appears as an exterior within the confines of the dense walls. 15-foot ceilings allowed the construction of a cozy mezzanine along the vertical path to the private roof deck above. Primary wood veneered walls hide bedrooms, house utilitarian areas, service functions and bathrooms. The wood has been CNC milled to form railings and light shields embedded within the walls. Recycled wood flooring and Douglas Fir wood ties contrast with the smooth wood veneer walls.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X