Posted on:

Davis Residence

Bizios Architect

Shared By


Project Status


Year Completed

View all (2) images

Project Description

Both peaceful retreat and ideal setting for entertaining, this home is situated on a wooded lot in an established neighborhood near a lake and park. The houses form and exterior materials recall the simple vernacular architecture of the region. In contrast, the interiors dramatic two-story volumes, open stairs, continuous space, cozy lofts, two-sided wood-burning fireplace, expansive views and abundant natural light create a dynamic yet highly functional living environment. The houses elongated form and east-west axis places main living spaces on the south side for light and warmth. The windows are shaded in summer. The compact, economical floor plan sits on a pier foundation with no crawl space. A sealed attic adds to the already energy efficient design. Photos: Mike Mills (exterior); Craig Bethel (interior)
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X