Posted on:

Dani Ridge House


  • Lighting Designer: Ohm Lighting
  • Landscape Architect: Carver + Schicketanz - Studio Schicketanz/Fred Ballerini
  • Fred Ballerini
  • Structural Engineer: Sezen Structural Engineering
  • Mechanical Engineer: Monterey Energy Group
  • General Contractor: Hunt Brothers Construction

Project Status

View all (9) images

Project Description

In order to conceal this home from its uphill neighbors a shelf was cut into the narrow slice of grassland located between an access road on one side and the steep slopes of the West Coast on the other. The uphill land extends as a green roof over the underground portions of the home-terminating on the gently curved roof of the living room.

All utilities, including the 5000 gallon water storage tank, were placed underground in order to preserve the surrounding landscape.

“Even the most ardent environmentalists would be hard-pressed to argue with the fluid way in which [the] home blends seamlessly into its Big Sur surroundings” DWELL, 2006
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X