Posted on:

Central Oregon Community College Science Center

reThink Wood

Shared By




  • Other: Yost Grube Hall Architecture
  • Civil Engineer: KPFF Consulting Engineers

Project Status



45,000 sq. feet
View all (3) images

Project Description

Nestled into a hillside site at Oregon’s oldest community college, the Science Building’s subtle, earth-toned exterior palette harmonizes with its surroundings. The two-story, 45,000-square-foot building features western red cedar ceiling panels mixed with Douglas-fir paneling, benches and casework to develop warmth in the spaces.

Wood was chosen as a predominant building material for its aesthetics, ease of construction and sustainability. The campus and the region have a strong tradition of building with wood, and the extensive use of wood in the center takes advantage of the deep reservoir of local experience. Moreover, the use of a renewable resource was a high priority for the project. The center used sustainably certified wood products and received a Gold rating from Earth Advantage’s Commercial Pilot Program.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X