Posted on:

Britannia Mine Museum

RATIO Architecture. Interior Design. Planning

View all (5) images

Project Description

A bold design approach connects the past, present and future at this National Historic Site.

Our work at the Britannia Mine Museum on the west coast of BC focused on two key challenges: creating a clear visual identity that unifies the entire facility, and respecting the site’s heritage through adaptive reuse of the existing structure.

We challenged our clients to take an inventive and modern approach to the planning and development of their facility with focus on creating inviting spaces within the museum, reinforcing the materiality and grit of the surrounding context.

Today, the museum is a British Columbia icon. Both the museum and the copper-clad Beaty Lundin Visitor Centre Ratio designed have won numerous architectural awards. Visitors to the museum have more than doubled since the completion of the project.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X