Posted on:

Blenheim Avenue Renovation

Alloy Workshop

View all (11) images

Project Description

The clients approached us with an existing addition that was failing structurally and a 1950s era kitchen that was in serious need of updating. Alloy created a new addition to accommodate an expanded bathroom, a laundry room, and a small mudroom. The addition also includes a portico that opens to the clients’ wonderful gardens in the back.

The kitchen was opened up to the dining room, creating more light and natural flow throughout the house. As a landscape architect, our client wanted a view from the kitchen to the gardens, so we installed a large, operable window.

The bathroom features exposed ceiling joists and clerestory windows, which bathe the room in natural light while allowing privacy. The same tile was used throughout, in multiple scales, creating interesting textures while maintaining a cohesive palette and a serene ambiance.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X