Posted on:

Belvedere Lagoon Residence

Sutton Suzuki Architects

Shared By



  • General Contractor: Irelan
  • Landscape Architect: Don Wihlborg
  • Interior Designer: Cynthia Wright
  • Mike Petty
  • Mark Schwartz

Project Status



5,000 sq. feet

Room or Space

Architectural Detail

View all (2) images

Project Description

2003 RADA
Architectural Detail / Merit

This sunny little sitting area snuggles up to a handsome stone wall, which demarcates indoor and outdoor and public and private spaces of a renovated waterfront home. "The linear stone wall runs through the property and the house, ranging in height from 8 to 11 feet," says architect Ron Sutton, "and since the project was a remodel, we built the wall from the outside in."

Sutton speced clean cut stones, dry-stacked to conceal mortar joints. The technique gives the outdoor alcove a more polished, roomlike feel. The nook blocks stiff breezes and affords clear views of the lagoon--handy for keeping an eye on the kids when they're in the water. A light steel grid covers the space and will eventually fill in with an aromatic jasmine awning. "This space is delightful--it would be a great place to sit and read a book," the jury observed.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X