Posted on:

Baan Sukothai 1/1

Paripumi Design

Shared By



1 Soi Sukothai 1



Mr.Parin Amatyakul


  • Suriyon Sirithummapiti

Project Status


Year Completed



84,001 sq. meters



View all (10) images

Project Description

This urban dwelling is located in the heart of Bangkok and surrounded by tall buildings. The best way to provide it with good-quality views and enhance its occupants’ quality of life was to create views of nature from inside. This concept was taken as the starting point for garden planning and planting between functionally divided spaces within this house. These natural views were then enhanced through the integration of “positive” architectural forms and “negative” open spaces. The use of complementary forms and spaces is the core concept within this design.
In additional to nature being created inside. The site takes advantage of its large existing tree and the neighboring alley that serves as an open space. Designed with the tropical climate in mind, the project uses insulated panels, double-skin facades and sun-shading devices to reduce heat transfer throughout the house. For windowless walls exposed to the sun, insulated panels are used in conjunction with imitation wood planks as covers. Openings exposed to sunray have openable perforated aluminum revolving frames as second-layer skins for solar protection. They are also used as privacy screens. The orientation of the house and the use of sun-shading devices allow dwellers to spend time outdoors peacefully in shade.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X