Posted on:

Artist Studio, Marin County

Richardson Architects

View all (4) images

Project Description

Having outgrown a painting studio in the main house, the Owner decided to take advantage of the sizeable property and construct a new studio structure with ample space for creating larger pieces of art. Nestled on a sloping site and framing an existing outdoor patio/garden, the studio is sited downhill from the main house, careful not to block views to the Northern California coast.

With impressive north-facing views to Tomales Bay and Pt. Reyes, the studio was carefully designed to unite with the natural environment through the use of natural wood siding and large picture windows to capture natural light and the landscape. The custom-designed interior utilizes specialized lighting, mechanics for a dust-free environment, a movable work desk and a sliding storage system for large canvases.

Mill Valley architect - Richardson Architects
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X