Posted on:

Adobe Systems Utah Campus

WRNS Studio

Shared By






  • Interior Designer: Rapt Studio
  • GSBS Architects
  • Structural Engineer: Dunn Associates
  • Mechanical Engineer: Colvin Engineering Associates
  • Ensign Engineering and Land Surveying
  • WRT
  • Avidex
  • Cini-Little
  • Security by Design
  • General Contractor: Okland Construction
  • Tim Griffith

Project Status


Year Completed



280,000 sq. feet

Construction Cost


Certifications and Designations



View all (8) images

Project Description

Category: Work
When Adobe set out to build its new Utah campus, the digital media company turned to WRNS Studio, a San Francisco–based firm and the top firm in this year’s ARCHITECT 50. Located in Lehi, just south of Salt Lake City, the 38-acre site was something of a challenge: long and narrow, it runs alongside Interstate 15 and is bisected by a four-lane public road.

As a way to negotiate this unusual site, WRNS designed the campus as a series of three long slabs, each one slightly angled in plan, as a way to break up the facilities into manageable units. The central building makes a 90-foot span of the intersecting road, allowing the campus to be experienced as a continuous landscape, despite the infrastructural intrusion. The team carried out design and construction on a speedy 27-month schedule.

The glass-clad buildings offer views to the surrounding mountain ranges and to Lake Utah, and they cut down on energy loads from artificial lighting. Ninety-three percent of the building’s occupants have views to the outside, while the high-performance glazing further reduces the property’s energy consumption. Adobe is participating in a post-occupancy analysis to maximize the efficiency of the building’s mechanical and electrical systems; it is certified LEED Gold.

Inside, there are offices, of course, but also plenty of amenities, including a basketball court, climbing wall, pool, gym, and cafeterias. “These campuses for technology companies—they’re more grown-up now,” observed juror Cathy Lang Ho. “It’s beyond the play environments with coffee lounges and bean bags and all of that. It’s just more grown-up.”

The architects coordinated this diverse program on a challenging site with a carefully considered site plan that provides a bridge—literal and metaphorical—from one far end to the other. “It’s a supremely skillful massing,” juror Sheila Kennedy said. “It’s a very simple diagram that’s well executed throughout.” —John Gendall
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X