Project

Posted on:

A touch of Greece in white shades

Golden Ratio Collective Architecture

Project Name

A touch of Greece in white shades

Project Status

Built

Size

18,075 sq. meters


Type

Retail

Style

Modern

View all (23) images

Project Description

An appartment of 1985 in Pikermi is renovated to function as a short-term stay home for a family living abroad.

Space is organized in two levels and a white metal library acts as a filter to create interesting viewings. Wide openings allow open space to enter the appartment offering residents the opportunity to enjoy Greek sun that they miss during their long-term stay abroad.

Decoration is minimal and the space is occupied only by the fewest possible furniture to highlight the role of a holiday residence. White shades highlight a space full of light, open to communication: a proof of the less-is-more value in architecture.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X