Posted on:

A Collector’s Paradise

CG&S Design-Build

Shared By



  • Stewart Davis

Project Status



2,835 sq. feet


Design Awards

View all (10) images

Project Description

This 1962 residence was recreated and expanded to be a seamless blend of modern, comfortable home and a science fiction/fantasy/comic book store. Ground floor area was added to the home and a second story was built above the veneer brick structure. The garage was converted into a media room and features 3-deep track shelving. The new library houses hundreds of books in the custom cabinetry, with the top shelves accessed by a rolling ladder. The atrium-like central hall serves as circulation and gallery for more books and CDs. The guest and powder bath have been updated and instruments are on display in the new music room. Level two includes the master suite, utility room, and craft room. Collectibles are stored in the niches of the stairwell and in the shelves lining the upper hallway. Materials used throughout the interior include a mix of wood, metal, glass, and stone. In the media room, custom beech shelves and cabinetry contrast with the metal shelf hangers and the granite topped bar. The library and gallery feature red oak shelves with a rolling ladder. A large steel plate anchored to a wall niche creates a sense of space and view into the stairwell. The three baths have been finished out with a combination of glass and ceramic tiles and wood, each with a ‘wow’ factor. In the master bath, Beech cabinetry complements the Cobalt blue mosaic tile. A quartz countertop extends into the glass enclosed bathing pod to create a ledge. The powder bath has been enlarged by removing the original shower and the suspended marble counter is accented by a red vessel sink. An oak trimmed shadow box window fitted with glass shelving warms up the dramatic white tiled guest bath. Red oak flooring used throughout the home unites the upper and lower levels. On the exterior, cypress paneling and fiber cement panels is used. A metal guard railing on upper balcony mirrors the plate used inside. Long overhangs on the flat roof were achieved by using large steel beams with LVL supports. This also allowed for the zero reveal of the windows. The window framing was reinforced with steel columns.
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X