Project

Posted on:

A Barnyard Retreat

View all (8) images

Project Description

The owners of a Virginia farm desired a swimming pool and guesthouse adjacent to their farmhouse residence. The resulting contemporary "barn" design married the simplicity found in southern rural structures with the material palette of copper, stone and painted wood occurring in the existing farmhouse.

A large trellis running the length of the building provides afternoon shade by the pool as well as contributing to energy efficiency by shading the house itself. The new "barn" and existing farmhouse also share an energy efficient geothermal system for heating and cooling.

The barn interiors include a home office, pool bath, kitchenette and living space on the first floor and a guest suite and exercise loft on the second floor.
Advertisement
Add A Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X