New York–based Andre Kikoski Architect’s design for this restaurant references Frank Lloyd Wright’s Guggenheim but also manages to stand apart as a striking contemporary space. The project features sculptural forms that create a flared ceiling, cascading walls that lead down to comfortable banquettes, and a curved bar and communal table.

Jury: “This project is sensitively handled and respectful of the essence of the original architecture. … The design approach was controlled, but playful, and complements the nuance of the museum’s overall movement and dynamic.”

Client: “Our main goals were to create a contemporary restaurant that would fit in well with the design of our 1959 Wright building, and that would change the food experience from a quick sandwich to an elegant lunch or dinner for visitors. In contemporary materials, Andre Kikoski references the geometric shapes, the subtle use of daylight, and the shades of white in the Wright.” —David van der Leer, Curator, BMW Guggenheim Lab