woodway residence, woodway, wash.

Glass walls, blackened steel, and teak plywood cabinets let this mid-20th-century home in a Seattle suburb blend with its leafy surroundings.

Glass walls, blackened steel, and teak plywood cabinets let this mid-20th-century home in a Seattle suburb blend with its leafy surroundings. The new skylighted entry ends at the open kitchen/living area and a pivoting door to the garden.

The living area's level change and concrete floor reinforce the sense of a pavilion in the woods.

A red fiber-cement-clad storage box defines an edge of the music studio/garage and reappears on the house.

A concrete wall screens the bedroom wing from view of the driveway.

Woodway Residence’s floor plan.

The project in section.

The project’s west elevation.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X
weaetxdyvaydzcwq