West Hollywood Housing, West Hollywood, Calif.

Rather than viewing photovoltaic panels as something to hide, architec Patrick Tighe transformed them into a key design element on the rooftop and side of the building.

The courtyard provides a place of sanctuary for the special-needs residents. Floating light fixtures add to the contemplative, otherworldly feeling.

Another view of the landscaped courtyard, which is accessible from each of the building's 42 units.

Dynamically patterned metal screens on the front elevation help the project assert itself on a wide, well-trafficked boulevard.

The project’s site plan.

The building served as the pilot project for West Hollywood’s Green Building Ordinance. Strategies for sustainability, including photovoltaic panels, solar hot water, and passive cooling, are integrated into the design.

The metal screen supplies shading while permitting light and fresh air into the units.

The units feature semi-private outdoor spaces.

A unit interior. “It’s a very dense building, and we wanted to get light and ventilation into every unit,” Tighe says.

A diagram showing the building’s layered structure.

The floor plan for a typical unit.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X