The Finn Lofts, Wichita, Kan.

Bathroom walls serve as translucent light monitors for the units in the building's center.

The building's existing exteriors were simply repainted; new portions consist of vertical cedar slats that also function as a rainscreen.

The third level of the Finn Lofts.

A section drawing of the building that highlights the light monitors added by el dorado.

The Finn Lofts’ orange entry doors add a touch of bright color to the exteriors.

The project fits perfectly into its industrial, artsy Wichita neighborhood.

Loft-like open space was one of the characteristics that drew el dorado to the original building, so the firm opted to keep the unit interiors as open as they could. “We decided to take advantage of the special qualities of the building with the insertions of kitchen and bath cores,” says Doug Stockman, AIA.

Wood salvaged from the demolished parts of the original building was re-used in the common areas.

The Finn Lofts’ ground-level floor plan.

The project’s second-floor plan

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X