Judit Méda Fekete, LEED AP, and Zoltan E. Pali, FAIA, principals of Studio Pali Fekete Architects (SPF:a) in Culver City, Calif.

SPF:a's curved Ziering Residence, completed in early 2012, occupies a double corner lot in Pacific Palisades, Calif.

The home's cladding consists of ipe strips spaced exactly an eighth of an inch apart. Pali compares it to the woodwork on a boat. "I really wanted to finally do the wood the way I love it, at this scale," he says.

Sliding doors that follow the home's sweeping lines open the Ziering Residence to its site's ocean breezes. Concrete floors provide a low-maintenance surface both indoors and outside.

At the Caverhill Residence in Los Angeles, completed in 2008, painted wood-composite fins let in light while maintaining privacy. An open carport allows a peek at the cinematic views behind the house.

The Caverhill Residence's glass rear wall and minimalist pool terrace supply drama, in contrast to its quiet front elevation.

SPF:a's office is located on the ground floor of MODAA Lofts, a mixed-use building the firm designed and developed.

MODAA Lofts contains 8 live-work lofts on its upper level. Pali, Fekete, and their two sons lived in one of the units for several years.

Hay bales form the cladding at the Somis Hay Barn. Deep roof overhangs shelter the bales, which are constantly switched out to serve as animal feed.

At the House on Blue Jay Way in the Hollywood Hills, finished in 2005, floor-to-ceiling glass permits sightlines straight through the building to the L.A. Basin. Teak panels create visual warmth.

Stratified timber panels make up the rainscreen skin of the Nightingale Residence in the Hollywood Hills.

The Nightingale Residence's glass rear walls slide to merge the outdoor rooms into the indoor spaces.

The shadows on the Nightingale Residence's 90-foot-long travertine wall slowly move throughout the day, adding another element to the stone's layered hues.

The bathrooms in SPF:a's houses feel luxurious and calming. At the master bath in the Nightingale Residence, a wall of textured tiles forms an unexpected backdrop.

The firm mixed white cement-composite panels, wood-composite panels, and metal windows to achieve a pleasing street elevation at Woodbridge 12, a multifamily project in Studio City, Calif.

Generously-sized ipe decks give each of the project's 12 units a private outdoor space.

At Croft-Willoughby, a multifamily project in Los Angeles, SPF:a carved out private balconies and terraces for all 33 units.

The under-construction Wallis Annenberg Center for Performing Arts includes an adaptive re-use of the historic Beverly Hills, Calif., post office. The project's renovated and new portions total 60,000 square feet, and it is slated to open this fall.

Custom fins, pieced together from cut-up cement-composite panels, act as a sunscreen device at the Oberfeld Residence in the Hollywood Hills.

The glass-and-concrete-enclosed entrance hall of the Oberfeld Residence blurs the distinction between indoors and outdoors.

Pali and Fekete, photographed behind MODAA Lofts.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X