Seattle Cancer Care Alliance Patient House, Seattle

Ground-floor commercial space is topped by second-story common areas, with residences for cancer care patients taking up the upper levels.

The project's courtyard and shared kitchen provide the residents with opportunities for casual socializing.

Weinstein A|U staggered the building's fenestration to convey more of a residential feeling than an institutional one.

By placing the bathrooms in the middle of the units, the architects garnered a degree of privacy for both the patient and the caregiver.

The building’s rounded corner responds to its radiused property line.

Lots of daylighting and natural ventilation enhance both the public and private spaces. The architects expect the project to receive LEED Gold certification.

Weinstein A|U worked to create places that connect the building and the city, such as this sunny, second-floor common area.

A quiet reading area strikes a balance between public and private space.

Floor plans for the building’s first and second levels.

Plans for the residential levels.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X