New Energy Works' Showcase Green Home

The house, here viewed from the rear garden, sits lightly on the land and blends well with the eclectic flavor of the existing neighborhood.

The house's main entrance hall leads directly into "The Commons," where the family spends much of its time relaxing, playing, cooking, and eating.

The primary gathering space, "The Commons" combines the kitchen, dining room, and living room within a single, cozy volume.

The kitchen, separated from the rest of the room by a breakfast bar, features cabinets and shelving crafted from reclaimed walnut.

One of the family's bathrooms.

The house's rear view.

The roof above the single-car garage and second-level studio/guest suite is planted with a mix of sedums, which will help reduce rainwater runoff.

The house's main level floor plan.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X